Ik ga naar school

De J.J. Anspachschool uit Dongen en BS De Vijf Eiken uit Rijen brengen een nieuw prentenboek uit voor de allerjongsten om hen te helpen met hun eerste schooldag.

„Vandaag is een bijzondere dag, want ik ga naar groep één. Gelukkig brengt mijn mama mij, dan hoef ik niet alleen.” Met deze zinnen opent het nieuwe prentenboek Hiep hiep hoera, ik ga naar school! van Anton Wolvekamp, schrijver en leerkracht op basisschool De Vijf Eiken in Rijen. De illustraties zijn van Mieke Driessen uit Dongen. Zij heeft voor vrolijke kleuren en vormen gekozen. „Het prikkelt de fantasie van kinderen, voor hen hoeven het geen menselijke figuren te zijn om zich in te leven.”

Ik ga naar school , pagina uit boek

Het boek is voor peuters die voor het eerst de J.J. Anspachschool uit Dongen of De Vijf Eiken uit Rijen bezoeken, maar wat Wolvekamp betreft, wordt het verder verspreid. „Het is een project binnen de scholen, er is nog geen uitgever, maar we er zijn ontzettend trots op.”

Met het boek kunnen peuters zich samen met hun ouders voorbereiden op de eerste schooldag. Vragen tijdens zo’n eerste dag worden vanaf het opstaan tot het naar huis gaan besproken, zodat het net iets minder spannend wordt.

Link: Artikel in de stem

uit de krant