Joris en de Pechdraak

Auteur(s): 
Joris, Jurjen, Paulien Haspels-Ingen-Housz
uitgever: 
Jurjen Haspels
jaar: 
2018

Joris, de Draak en de Klok; het gaat over de strijd van Joris met de Pechdraak en hoe hij samen met zijn ouders en het hele Koninkrijk de Pechdraak weet te verslaan! En wat helpt iedereen geweldig mee! Natuurlijk staat dit verhaal bol van de metaforen, Joris is de ridder en staat symbool voor alle zieke kinderen die vechten tegen kanker, het kasteel en het koninkrijk staan voor alle mensen die met al hun kennis en kunde, de draak voor kanker, het koninkrijk voor al zijn mooie herinneringen,    de inwoners van het koninkrijk staan voor alle ouders, familie en vrienden, de strijd is het proces vol mooie en moeilijke momenten, de vulkaan is het levensvuur en kracht, de bronzen klok staat voor hoop, liefde, kennis en het nieuwe begin.

Wij hopen dat dit verhaal je steunt zoals wij er afleiding en positieve kracht uit hebben gehaald.

6 november 2018 was de datum dat Joris Haspels zijn laatste chemo behandeling kreeg en vrij was van kanker. Een traject van 2 jaar om Leukemie (ALL) te bestrijden is hiermee afgerond! Ter ere van dit feest hebben we een bronzen klok kado gegeven aan het ziekenhuis. De eerste grote terts klok ter wereld, gegoten door Royal Eijsbouts te Asten, voor het Prinses Máxima centrum, zodat na Joris nog heel veel kinderen de Klok kunnen luiden, omdat ze beter zijn en een nieuw begin hebben om verder te leven.

Wij hopen dat dit voor veel mensen een ritueel zal zijn van hoop, liefde en een nieuw begin.

 

Mocht je interesse hebben in het boek mail info@miekedriessen.nl. De eerste oplage was direct uitverkocht, als er meerdere geinterseerde zijn in het boek kunnen we weer een tweede oplage laten drukken. 

ISBN: 
9789082974300