Een selectie van projecten, samenwerkingen en eigen werk die de afgelopen jaren zijn gemaakt.
En ja! ik ben benieuwd wat er nog meer mogelijk is in Illustratie land!

Vrij werk

Dancing drawings Dancing drawings is een serie van vrij werk dat is ontstaat met impulsief tekenen. Het tekenen van digitale dansende beelden, geïnspireerd op muziek. Heerlijk om mee bezig te zijn, een spel van loslaten en beginnen zonder te weten waar de lijnen naar toe gaan. Om meer hiervan te zien kun je verder naar 

miekedriessen.com

instagram.com/miekedriessen__/

Naast het digitale werk krijg ik de kans bij een gastatelier vrouw Muskens met schilderen te experimenten.

lees verder

Winterkaarten Foomp

Set van 9 nieuwe winterkaarten 2020.
Verkrijgbaar via Etsy of Foomp.nl
9,95

Winterkaarten 2020

Winterkaarten 2020

Winterkaarten 2020

Winterkaarten 2020

...

lees verder

Plastic soep

Ism. mileueducator en verhalenverteller Tom Haage is er Foomps te water een theatervoorstelling voor het basisonderwijs. 

Foomps te water is een educatieve voorstelling met natuur-educatieve content. Met een goede dosis humor en muziek krijgen de kinderen van alles mee over ecologie en milieu. Dit spannende avontuur vind plaats op en in de rivieren van Nederland. De Foomps belanden als piraten op een bootje van papier, echter, zij worden door een monster van zwerfafval overmand en lijden schipbreuk. Dit monster blijkt de bewoners van de rivier ecologie in zijn greep te hebben. Met hun nieuwe vrienden gaan de Foomps de strijd aan tegen het zwerfafval. Zal het ze lukken de rivier weer schoon te houden? Ik zal u vertellen: niet zonder de hulp van de kinderen uit het publiek.

Leeftijd 4-12 Tijdsduur: 35 min. 50 kinderen per voorstelling, meerdere voorstellingen per dag is goed mogelijk.

Tom Haage

boeken 06 44410645

...

lees verder

Foomp festival 2018

Op 17 Juni was er weer met succes het Foomp festival op de Belcrum Beach in Breda. Een kinderfestival op een strand met van 10.00 uur tot 17.00 uur op het programma een scala van Foompige activiteiten,  foompvoorstellingen, foompworkshops, foompspellen, foompcircus, foompdans en foompige muziek. Alle gekkigheid kom je tegen geinspireerd op twee kraaloogjes.

Festival site 2018
Festival site 2017
Festival site 2016

...

lees verder

Foomp Doeboek

Het Foompdoeboek is er! Met geillustreerde spellen zoals doolhoven, verbind de puntjes, kleurplaten en puzzels. De doelgroep is kinderen van 4 t/m 13 jaar, volwassenen worden er ook erg blij van. Amanda Butterworth heeft de vormgeving gedaan. 

Crowdfunding campagne 

foompdoeboek.nl

 

Doeboek

 

lees verder

Prentenboekenteam

Met ons Prentenboeken team hebben we in twee boeken uitgegeven bij uitgeverij Clavis. Het team bestaat uit Annemiek Pecht - schrijver , Julie van Zessen en Mieke Driessen -  illustratoren. Het bijzondere aan deze boeken is dat ze getekend zijn door twee illustratoren die samen een stijl maakten. 

Het gaat over de boeken " Hoe komt het dat sinterklaas nooit koude voeten heeft" en "De kerstwens van Raffie".

Prentenboekenteam Annemieke Pecht, Julie van Zessen, Mieke Driessen

Van links naar rechts: Annemieke Pecht, Mieke Driessen, Julie van Zessen

Bestellen van de boeken kan op:

Hoe komt het dat sinterklaas nooit koude voeten heeft" 

... lees verder

Het kasteel

Op de Mytylschool "het Kasteel" in Breda zijn we in de klas geweest om samen met alle kinderen van de school  een boek te maken. We maakten samen met de kinderen een Foompverhaal en hebben dit geillusteerd. Het boekje is gedrukt en is verrassend mooi geworden!

In samen werking met Grafisch ontwerper Amanda Butterworth
www.amandabutterworth.com

Circus Rondo

 

lees verder

Foomp tentoonstelling

In samenwerking met de Kunstbalie Tilburg is er een Foomp tentoonstelling ontwikkeld met een kunsteduactie lespakket. Deze is nu aan het reizen op basissscholen in Brabant. De tentoonstelling is voor kinderen van groep 1 t/m 4. In totaal reist hij zes jaar lang en komt op ca. 600 scholen.

website van Klunky 

 

lees verder

Cadeautjes

Sinds kort zijn er Foompcadautjes in de Nieuwe winkel op de Tolbrugstraat 24 in Breda Foompproducten te koop, zoals kaarten, kalenders en voor mee op reis Foomps. Zie hieronder de twee kalenders. 

Kalender Foomp

 

Verjaardagskalender Foomp B  *new

FOOMP kalender B

Foomp kalender B 2

Verjaardagskalender Foomp A : 

...

lees verder

Geboortekaartje

Geillustreerde geboortekaartjes van mijn hand zijn te vinden bij Stoergeboorte kaartje. In 2016 ben ik een samenwerking aangegaan met Suzanne de Riet die met alle plezier jullie helpt aan een leuk beesten kaartje of een Foomp kaartje. Mocht je een gepersionaliseerd illustratie wensen kun je rechtstreeks bij mij terecht. Lees hiervoor informatie onderaan. 

Voor meer info van de serie bij Stoergeboortekaartjes

 

geboortekaartjes Mieke Driessen Foomp

 

Illustratie op maat

Een foompgeboortekaartje? een dieren geboortekaartje? twee of drie foompjes op een rij, een foompje in de lucht, een foomp in een kruiwagen, het kan allemaal. Wat is je favouriete dier? 

Je kan...

lees verder

Ik ga naar school

De J.J. Anspachschool uit Dongen en BS De Vijf Eiken uit Rijen brengen een nieuw prentenboek uit voor de allerjongsten om hen te helpen met hun eerste schooldag.

„Vandaag is een bijzondere dag, want ik ga naar groep één. Gelukkig brengt mijn mama mij, dan hoef ik niet alleen.” Met deze zinnen opent het nieuwe prentenboek Hiep hiep hoera, ik ga naar school! van Anton Wolvekamp, schrijver en leerkracht op basisschool De Vijf Eiken in Rijen. De illustraties zijn van Mieke Driessen uit Dongen. Zij heeft voor vrolijke kleuren en vormen gekozen. „Het prikkelt de fantasie van kinderen, voor hen hoeven het geen menselijke figuren te zijn om zich in te leven.”

Ik ga naar school , pagina uit boek

Het boek is voor...

lees verder

Foomp

 

Foomp

Een grappig figuurtje van stof die de wereld aan het ontdekken is met zijn duizende identieke vrienden dat is Foomp. Foomp maakt de wereld graag vrolijk en inspireerd de kinderen tot creativiteit. Foomp bestaat sinds 2005 is bedacht door Mieke Driessen en laat zich zien daar waar nodig. Zoals in een reizende tentoonstelling, diverse theatervoorstellingen, boeken, tekeningen, exposities en een kinderfestival in Breda. In 2017 is dit op zaterdag 19 augustus. Foomp is reislustig en reist met de mens mee, hij komt op de mooiste plekken via het fotoproject. Doe je ook mee? 

www.foomp.nl
 

 

 

...

lees verder